Termeni si conditii

Site-ul www.firmecadastru.ro (denumit in continuare FirmeCadastru) este administrat de catre GEOCAD IT SOLUTIONS S.R.L., societate inregistrata la Reg. Comertului sub numarul J23/4300/2018, avand cod unic de inregistrare (C.U.I.) 39843328. Email-ul de contact este office@firmecadastru.ro, iar adresa de corespondenta este jud.Ilfov, com.1 Decembrie, str.15, nr.15.

Termenii si conditiile ("TC") prezentate in continuare guverneaza raporturile dintre GEOCAD IT SOLUTIONS S.R.L. ("Societatea") si persoanele fizice autorizate ("PFA") / persoanele juridice autorizate ("PJA"), denumite in continuare "Clientul" / "Clientii", care utilizeaza site-ul FirmeCadastru si/sau serviciile oferite de Societate prin intermediul FirmeCadastru ("Serviciile").


Accesarea si utilizarea FirmeCadastru, inclusiv a oricarei pagini sau sectiuni componente a acestuia, se va face numai dupa acceptarea neconditionata, integrala a TC care includ Politica de Confidentialitate a Datelor si Politica Cookies. Bifarea casutei "Am citit si sunt de acord cu conditiile de utilizare ale site-ului", reprezinta consimtamantul dumneavoastra expres ca acceptati si veti respecta neconditionat in integralitate TC si orice document la care acestea fac referire.

TC se pot modifica in orice moment fara un anunt in prealabil. Din acest motiv, va rugam sa verificati periodic aceasta rubrica pentru a fi la curent cu toate modificarile efectuate.


1. Protectia proprietatii intelectuale

2. Utilizarea continutului FirmeCadastru

3. Inregistrare, parole si responsabilitati

4. Abonamente, plata abonamentelor, si alte tranzactii

5. Protectie cont Client

6. Suspendarea accesului la cont

7. Modificari aduse FirmeCadastru

8. Lipsa a garantiei, si declinari de raspundere

9. Forta majora

10. Diverse

11. Lege aplicabila si jurisdictie

Termenii si conditiile din prezentul document au fost actualizate la data de 14 septembrie 2019.


1. Protectia proprietatii intelectuale

Continutul si designul FirmeCadastru (precum si orice alt material avand legatura cu FirmeCadastru) trimis dvs. prin email sau furnizat dvs. in orice alta modalitate (ca, spre exemplu: articole, design si orice alte materiale la care ne vom referi in continuare ca la "Continut"), apartin Societatii si colaboratorilor sai - acolo unde acest lucru este specificat expres ori nu este specificat un alt autor - (drept de autor) si sunt protejate de legislatia privind proprietatea intelectuala. Nu puteti utiliza, reproduce sau permite nimanui sa utilizeze sau sa reproduca materialele fara a detine o permisiune prealabila scrisa din partea FirmeCadastru sau colaboratorilor sai, care detin dreptul de proprietate intelectuala.


2. Utilizarea continutului FirmeCadastru

Puteti copia si printa Continutul doar pentru folosinta dvs. si a companiei dumneavoastra, potrivit scopului pentru care v-ati inscris in FirmeCadastru. Cu exceptia celor mentionate mai sus, continutul FirmeCadastru nu poate fi reprodus, modificat si exploatat, indiferent de scopul comercial sau necomercial al acestei exploatari. Actiunile de tipul celor descrise mai jos nu sunt permise in lipsa obtinerii in prealabil a unei permisiuni scrise din partea FirmeCadastru:

a) reproducerea sau stocarea Continutului, precum si trimiterea acestui Continut catre orice alt site, server sau orice alt mijloc de stocare a informatiei.

b) modificarea, publicarea, transmiterea, precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, in lipsa obtinerii in prealabil a unei permisiuni scrise din partea administratorului FirmeCadastru.

c) indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al FirmeCadastru asupra Continutului.

Orice utilizare a continutului FirmeCadastru in alte scopuri decat cele permise expres de prezentul document, este interzisa. Cererile de utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres de prezentul document pot fi trimise la adresa de email: office@firmecadastru.ro .


3. Inregistrare, parole si responsabilitati

Clientii FirmeCadastru trebuie sa fie persoane fizice autorizate, (numite in continuare "PFA") sau persoane juridice autorizate, (numite in continuare "PJA"), in vederea realizarii si verificarii lucrarilor de specialitate in domeniul cadastrului, al geodeziei si al cartografiei asa cum este mentionat in Ordinul nr. 107/2010 cu modificarile si actualizarile ulterioare, emis de catre directorul Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara (numita in continuare "ANCPI").

Pentru a folosi serviciile oferite de FirmeCadastru, in calitate de clienti (PFA/PJA) veti fi obligati sa:

a) furnizati date adevarate, exacte si complete despre dumneavoastra asa cum este cerut de formularul de inregistrare al Clientilor FirmeCadastru.

b) mentineti si innoiti, atunci cand situatia o cere, datele de inregistrare pentru a fi adevarate, exacte si complete. Intelegeti sa faceti aceasta notificare in cel mult 30 de zile de la data la care s-au produs schimbarile.

c) mentineti in mod valabil orice autorizatie, permis, etc necesar exercitarii legale a serviciilor pentru care a fost autorizat in oricare dintre formele de organizare prevazute de lege. Orice situatie in care autorizatia acordata de ANCPI este suspendata, invalidata, anulata precum si orice alta imprejurare sau alt motiv care ar impiedica exercitarea in mod legal a serviciilor pentru care ati fost autorizat, va fi adusa la cunostinta Societatii in maxim 24 de ore, prin email la adresa office@firmecadastru.ro. In oricare din aceste situatii Societatea are dreptul sa denunte unilateral contractul cu respectiva PFA/PJA, fara a fi tinuta la vreo despagubire de orice natura si sa dezactiveze contul respectivului Client.

FirmeCadastru poate sa verifice corectitudinea categoriei/clasei si seriei inregistrate pe site-ul ANCPI, www.ancpi.ro.

In cazul in care veti furniza informatii care nu sunt conforme cu realitatea, inexacte sau incomplete,  FirmeCadastru are dreptul sa suspende sau sa blocheze contul dumneavoastra fara nicio alta formalitate si sa refuze orice incercare curenta sau viitoare de utilizare a site-ului.

Clientii sunt singurii responsabili in fata oricaror persoane pentru veridicitatea informatiilor si datelor postate prin intermediul FirmeCadastru.

Societatea nu raspunde in niciun mod cu privire la informatiile si datele publicate, difuzate sau transmise de catre Clientii sai prin intermediul FirmeCadastru.

Societatea poate verifica afirmatiile/informatiile publicate de Clientii sai pe site si poate hotari daca acestea trebuie indepartate fara ca Clientul sa aiba vreun drept de contestatie. Stergerea totala sau partiala a acestor informatii se va face fara a se cere in prealabil acordul Clientului care a publicat informatiile respective pe FirmeCadastru.

Societatea va asigura accesul Clientilor sai pe baza de parola la contul special creat pe FirmeCadastru. Prin intermediul FirmeCadastru, dumneavoastra va puteti face publice datele PFA / PJA.


4. Abonamente, plata abonamentelor, si alte tranzactii

Accesul la unele dintre serviciile de listare a unor obiective care intra in Continutul FirmeCadastru  poate sa fie permis doar dupa plata contravalorii abonamentului.

Un abonament este valabil doar pentru un judet. Daca un PFA / PJA doreste sa-si promoveze serviciile in mai multe judete, atunci aceasta trebuie sa achizitioneze cate un abonament pentru fiecare judet. In acest caz abonamentele nu vor fi interconectate intre ele in sensul ca renuntarea la unul dintre abonamente nu afecteaza derularea celorlalte abonamente aflate in vigoare.

Exista 3 tipuri de abonamente dupa cum urmeaza: FREE, STANDARD si PRO. Abonamentul FREE este abonament gratuit, iar abonamentele STANDARD si PRO sunt abonamente cu plata.

Serviciile de listare furnizate pe baza de abonament de catre Societate Clientilor sai, prin intermediul FirmeCadastru sunt prezentate in sectiunea "ABONAMENTE".

Pentru fiecare judet exista doar un abonament de tip PRO, pot exista mai multe abonamente de tip STANDARD si un numar nelimitat de abonamente FREE. Trebuie mentionat ca, Clientii FirmeCadastru pot avea un singur abonament de tip FREE.

Detinatorul unui tip de abonament STANDARD are drept de preemptiune asupra prelungirii acestuia sub conditia confirmarii prelungirii cu 1 zi inaintea expirarii abonamentului.

Cu 5 zile inainte expirarii abonamentului, Clientul va primi o notificare pe email cu privire la data expirarii, iar cu 3 zile inainte de expirarea abonamentului, daca Clientul nu si-a exprimat inca optiunea pentru prelungirea/modificarea sau sistarea abonamentului FirmeCadastru, va fi contactat telefonic ca sa-si exprime optiunea referitoare la abonamentul ce urmeaza sa expire.

In cazul in care pe un judet exista locuri disponibile pentru abonamentele cu plata, abonarea se face pe principiul "primul venit, primul servit". FirmeCadastru nu face rezervari pentru niciun tip de abonament.

Daca in timpul perioadei de valabilitate, Clientul doreste schimbarea tipului de abonament cu plata, acesta intelege si se obliga ca nu poate cere returnarea oricaror sume platite pentru perioada ramasa din abonamentul in vigoare si nici cuantificarea acestei sume ca parte din plata noului tip de abonament solicitat.

Tarifele abonamentelor precum si perioadele de abonare sunt afisate pe FirmeCadastru, la sectiunea "ABONAMENTE" si pot suferi modificari.

Clientii care detin abonamentul FREE pot schimba oricand tipul de abonament gratuit cu unul din abonamentele cu plata.

Activarea oricarui tip de abonament cu plata se face numai dupa plata integrala a contravalorii acestuia. Neplata integrala a abonamentului atrage dreptul Societatii de a suspenda si rezilia contractul, fara nicio formalitate.

Toate platile vor fi realizate in baza facturii proforme emise de catre Societate. Emiterea facturii proforme se face numai la solicitarea Clientului. Societatea va emite si va transmite factura fiscala in format electronic, factura valabila fara semnatura si stampila conform art.319, alin.29, din Legea 227/2015 privind Codul Fiscal. Moneda in care se va face facturarea si plata este moneda romaneasca (RON).

Prin acceptarea TC, sunteti de acord ca, in situatia in care doriti incetarea furnizarii serviciilor aferente tipului de abonament pe care il detineti, sumele platite nu vor fi returnate.

Societatea poate schimba pretul stabilit pentru un anumit tip de abonament cu plata, la fel cum poate modifica orice alta clauza a prezentului acord. Schimbarea se poate produce in orice moment si va fi vizibila prin majorarea/reducerea preturilor afisate in sectiunea "ABONAMENTE". Modificarile nu se aplica abonamentelor deja contractate.

Toti Clientii, posesori ai unui abonament ale carui conditii financiare au fost modificate, vor primi cu 30 zile inainte o notificare pe e-mail cu privire la intentia Societatii de a modifica conditiile financiare respectivului tip de abonament. Pentru abonamentele active se mentin conditiile financiare pe toata perioada de valabilitate a acestora.


5. Protectie cont utilizator

Accesul dvs. la anumite servicii si informatii din cadrul FirmeCadastru este protejat de o parola. Va recomandam sa nu dezvaluiti nimanui aceasta parola. Societatea nu va cere niciodata parola conturilor dvs in mesaje sau telefoane nesolicitate. In plus, daca este posibil, trebuie sa va amintiti sa iesiti din contul dvs. deschis pe FirmeCadastru, la sfarsitul fiecarei sesiuni de utilizare. Va sfatuim de asemenea sa inchideti fereastra browserului in care ati lucrat la sfarsitul navigarii dvs. pe FirmeCadastru.

In cazul in care ati uitat parola, o puteti reseta utilizand butonul de resetare a parolei. Veti primi pe adresa de email indicata de dvs. instructiuni detaliate cu privire la procesul de resetare a parolei.

Aceste sfaturi sunt destinate sa inlature accesul persoanelor neautorizate la informatiile dvs. personale sau la corespondenta dvs. atunci cand lucrati intr-o retea de computere aflata intr-un loc public (in cafenele internet, spre exemplu).

Sunteti raspunzatori de pastrarea confidentialitatii asupra informatiilor si a parolei dumneavoastra. Veti fi raspunzatori de utilizarea inregistrarii dumneavoastra, indiferent daca utilizarea se face cu sau fara voia dumneavoastra. Sunteti de acord sa sesizati FirmeCadastru in legatura cu orice utilizare neautorizata a parolei si a inregistrarii dumneavoastra. Societatea nu va fi raspunzatoare pentru nicio paguba morala sau materiala provocata prin nerespectarea acestei prevederi de catre dvs.

Din pacate, nici o transmisie de date prin intermediul internetului nu poate fi garantata a fi 100% sigura. In consecinta, in ciuda eforturilor noastre de a va proteja informatia personala, FirmeCadastru nu poate asigura sau garanta securitatea informatiilor transmise de dvs. catre noi, catre si de la serviciile noastre online sau produsele noastre. Va avertizam asadar ca orice informatie trimisa catre noi se va face pe propriu dvs. risc. Fiecare inregistrare se face pentru un singur Client.


6. Suspendarea accesului

In cazul neplatii integrale si la timp a valorii abonamentului sau in cazul incalcarii prevederilor prezentului TC, Societatea poate fara nicio formalitate sa suspende si/sau sa dezactiveze contul dvs. deschis pe FirmeCadastru.


7. Modificari aduse FirmeCadastru

Societatea isi rezerva dreptul de a suspenda, modifica, adauga sau sterge in orice moment portiuni ale Continutului FirmeCadastru.


8. Lipsa garantiei si declinarii de raspundere

Desi in fiecare moment face eforturi in vederea asigurarii calitatii si corectitudinii articolelor publicate pe FirmeCadastru, Societatea nu poate garanta, expres sau implicit, in privinta continutului sau, a caracterului corect, complet si actual al informatiilor prezentate in paginile Clientilor sai, a software-ului ori a produselor si serviciilor publicate sub egida sa. Societatea nu isi asuma raspunderea, in nicio situatie, pentru nicio dauna, pricinuita direct sau indirect, pentru nicio lipsa de profit directa sau indirecta (incluzand, dar fara a se limita la aceasta enumerare: daune pentru pierderea profitului, intreruperea unor afaceri, sau alte daune pecuniare), suferite ca urmare a utilizarii sau a intreruperii utilizarii ori a lipsei regularitatii informatiilor si serviciilor furnizate de FirmeCadastru, chiar daca Societatea va atentionase anterior ca folosirea acestor informatii fara un consultant de specialitate poate genera astfel de daune.

Societatea nu garanteaza acuratetea, corectitudinea sau caracterul actual al informatiilor ori serviciilor furnizate de FirmeCadastru. De asemenea, Societatea nu garanteaza faptul ca sistemele informatice sau programele folosite de FirmeCadastru pentru afisarea sau transmiterea informatiei pe FirmeCadastru sau in orice alta forma nu contin virusi ori alte secvente distructive de cod sau alte proprietati distructive.

Sunteti de acord sa exonerati de raspundere Societatea pentru orice actiuni judiciare sau extrajudiciare si sa acoperiti cheltuielile de judecata si orice alte cheltuieli care ar putea sa apara ca urmare a incalcarii de catre dvs. a clauzelor prezentului contract.

Responsabilitatea Societatii este limitata in orice situatie la maxim dublul valorii abonamentului valabil detinut.


9. Forta Majora

Societatea, afiliatii sau si in general, furnizorii de informatie catre FirmeCadastru nu pot fi facuti responsabili pentru nici o intarziere sau eroare in continutul furnizat de publicatiile noastre, rezultand direct sau indirect din cauze care nu depind de vointa Societatii. Aceasta exonerare include, dar nu se limiteaza la: erorile de functionare al echipamentului tehnic de la FirmeCadastru, lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici, accesul neautorizat in sistemele FirmeCadastru, erorile de operare, etc.


10. Diverse

Societatea este indreptatita sa schimbe TC, fara o notificare prelabila a Clientilor sai si fara indeplinirea unor alte formalitati.

Societatea, recomanda tuturor Clientilor cat si persoanelor fizice si juridice care acceseaza FirmeCadastru, sa citeasca acest document cu periodicitate, astfel incat sa fie la curent cu toate modificarile aduse acestuia. Accesul pe FirmeCadastru si folosirea serviciilor noastre implica faptul ca v-ati dat acordul asupra TC.

De asemenea, unele servicii oferite de FirmeCadastru pot face obiectul unor termeni diferiti, care vor fi afisati in cazul fiecarui astfel de serviciu, la loc vizibil, putand fi accesati inainte de folosirea serviciului respectiv.

Publicitatea si continutul furnizat de alte parti ale continutului inclus in FirmeCadastru pot sa fie furnizate de terte persoane cu care Societatea are incheiate contracte de furnizare de continut. De asemenea, in interiorul continutului FirmeCadastru pot fi incluse sectiuni publicitare in care se vor afisa mesaje publicitare ale unor terte persoane. Societatea nu este responsabila in nicio masura asupra continutului furnizat de terte persoane, indiferent ca acesta este publicitar sau nu. De asemenea, Societatea nu este responsabila asupra continutului paginilor la care se face trimitere din interiorul sau.

FirmeCadastru poate fi folosit, de unii dintre partenerii sai de afaceri, drept baza pentru vanzarea sau promovarea unor produse si servicii.

Orice notificare catre FirmeCadastru trebuie trimisa in scris, prin e-mail sau prin intermediul postei, la adresa mentionata in prezentul document.

La randul sau Societatea va folosi ca mijloc de comunicare cu utilizatorii sai atat mijloacele de comunicare indicate de fiecare Client al sau, la deschiderea contului, cat si alte mijloace de comunicare existente (ex. Posta Romana, serviciile de curierat private, etc.) fara a se limita la descrierea din paranteza.

Societatea nu executa lucrari de cadastru, ci doar promoveaza serviciile Clientilor sai prin intermediul FirmeCadastru pentru ca persoanele fizice si/sau juridice interesate in achizitionarea unor lucrari de cadastru sa-i poata contacta.

Astfel, Societatea nu este implicata sub nicio forma in relatiile dintre solicitantul serviciilor si partea interesata sa execute aceste servicii (Client), nici in calitate de intermediar, nici in calitate de parte contractuala sau reprezentant al unei parti contractuale. In consecinta, nu poate fi tinuta responsabila de neexecutarea sau executarea neconforma a serviciilor ce fac obiectul contractelor dintre acestia.


11. Legea aplicabila si jurisdictie

Drepturile si obligatiile partilor, impuse TC precum si toate efectele juridice pe care le produce vor fi interpretate si guvernate de legea romana in vigoare. Orice litigiu care are ca obiect TC va fi adus spre solutionare in fata instantelor romanesti din Municipiul Bucuresti.


Va multumim.